5 Elem Csikung – test és tudat táplálása

időpont: 2021. július 09. 18:00 – 2021. július 10. 17:00

helyszín: Kecskemét

az esemény linkje

 

Csikung gyakorlás + elmélet. Táplálás.
Július 9, péntek – szabadon látogatható előadás csikung témában.
Július 10, szombat – bevezetés a csikungba, Wu Xing Csikung / 5 Elem csikung gyakorlatokkal.
A csikung gyakorlás táplál. Táplálja a testet és táplálja a tudatot.
Táplálnunk kell testünket és elménket ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni. Tapasztalatom szerint ez válik kivitelezhetővé a taoista belső művészetek gyakorlása által.
A vér táplálja a testet, ha serkenteni tudjuk a vérkeringést, testünk tájait táplálni fogja a vér. Kínai orvosi értelmben a vér és a Qi (csi ) szoros együttműködésben állnak. A vér akadálytalan keringése ugyan olyan fontos, mint a Qi akadálytalan keringése. Jólétünkhöz, kiegyensúlyozott működésünkhöz nélkülözhetetlen.
A vér és a test folyadékai a test működését segítik, továbbá a szellem, a tudat „utasításait” közvetítik a test minden részébe.
A Qi elménk működését befolyásolja, pontosabban az elme működése feltérképezhető a Qi mozgásainak ismeretében. Ennek sikeressége a „gong”, képesség elsajátításától függ.
A test állapota végső soron pedig az elme állapotának térképe, és fordítva. Ezeket fogjuk feszegetni a hétvégén.
A július 9, péntek, 18:00-tól tartott előadás szabadon látogatható, csupán e-mailes regisztrációt kérek. tárgymezőbe feltűntetni az érdeklődésre számot tevő programot, kérem.
A július 10, szombat bevezetés a csikungba, 5 Elem Csikung gyakorlatai által és elméletben érintve az 5 Elem tanát. ( később teljes hétvége keretében merülünk bele az 5 Elem Csikungba, amely a Lotus Nei Gong iskolától származik )
Gyülekező 8:30-tól,
9:00- 12:00 gyakorlás + szünetekben elmélet.
13:30- 17:00 ~ 18:00 gyakorlás + szünetek + elmélet.
jelentkezéseket ide várom: adamtao.csikung@gmail.com
Részvételi díj: 16000,- , amelynek befizetésével válik a regisztráció véglegessé. Tárgymezőbe kérem feltűntetni az esemény nevét, dátumát. Nagyon köszönöm.
Helyszín: Kecskemét, pontosítás alatt.
Tervünk, a féltetős, szabadtéri megoldás, vagy nagy tágas belső tér, ahol a távolságtartás is megoldható.
Kis létszámos csoportban tudunk gyakorolni.