Csikung és Taiji – Intenzív / Egynapos

csikung és taiji budapest

időpont: 2021. szeptember 04. 08:30 – 2021. szeptember 04. 18:00

helyszín: Budapest, Városliget

az esemény linkje

 

Kedves érdeklődő!
A nevem Horváth József. 2001-ben, azaz 20 évvel ezelőtt, abban az áldásban részesültem, hogy egy Tai Chi mester iskolájának tanítványa lehettem. Az áldás valójában az, hogy Zou Jie mester nem csak a külső formát tanítja, hanem a Tai Chi lényegét, és „belsejét” is. Ez a tudás ritka kincs, mivel kevesen ismerik, és még kevesebben tanítják. Mára már kihalóban lévő tudás.
Küldetésemnek érzem, hogy ezt a felbecsülhetetlen értéket tovább tanulmányozzam, és örökítsem. Aki ezen az úton halad, annak kitárul a világ. A régi, a hamis összeomlik, és valami új csoda lép a helyébe, mind fizikailag, szellemileg és lelkileg is. Gyere, tapasztald meg az „Egy lépés művészetét”, mert csupán ennyi választ el a csodától.
Végtelen áldás, szeretet és béke.
Kedves érdeklődő, én pedig Molnár Ádám vagyok, 2016 óta tanulok csikungot és daoyint Damo Mitchell és Lotus Nei Gong iskolától. Ez idő alatt nei gong alapokon tanultuk a „mesterséget”, szintén célul tűztem ki, hogy a belső művelés technikáit úgy adjam tovább, ahogy a tanáraimtól tanultam. Kritikus pontja ez a csikung és dao yin gyakorlatok művelésének, hiszen a működésük gyakorlatilag attól függ, hogy a módszereket mennyire autentikusan sikerül átadni, megértetni. Folyamatosan arra törekszem hogy érthetővé és használhatóvá tegyen ezt a tananyagot.
Józsival szombaton azt tervezzük, hogy bemutatjuk a csikung és a taiji világát úgy, ahogy mi látjuk gyakoroljuk. Kifejezett hangsúlyt kap a figyelem, mit kezdjünk vele, hogyan műveljük. Józsinak is megvan a saját módszertana, amit szerintem érdemes kirpóbálni művelni. A legutóbbi közös teázás alkalmával is sikerült mutatnia nekem valami érdekeset a vállam ellazításával kapcsolatban. Intenzív napnak nézünk elébe.
Időpont: 2021 szeptember 4. 8:30-tól lehet érkezni, 9:00-kor kezdünk, 18:00-kor végzünk, ebédszünettel.
Helyszín: Jó idő esetén: Városliget, előre jelzéstől függően féltető, vagy zárt tér , mint „B” terv.
Részvételi díj: 10000,-Jelentkezés nálam: adamtao.csikung@gmail.com
Józsinál: joe.wellness@gmail.com
Megtiszteltetés Józsival együtt tanítani, bemelegítünk alaposan a csikunggal és elmerülünk a taiji quan művészetében.