A test mestere és a csikung.

Hunyuan Qigong neigong 2023

Így, ezzel a címmel adok irányt a bejegyzésnek. Úgy értem a test mesterévé válni egy nagyon nehéz cél, és csak kevesek mondhatják el magukról, nekünk mégis ezt a célt kell itt kitűzni a nei gongban. Ahogy ezt írom , sokan megijednek most. Elrettentő és nehéznek tűnő cél. Ha már volt részünk fizikai szenvedésben tudjuk, hogy nem lehet egyszerű a test mesterévé válni. Azonban ha meg sem kíséreljük, akkor egészen lehetetlen.

Vegyünk egy mély lélegzetet, mert most hogy megvan a cél máshonnan indítok.
A csikung vagy akár taiji műveléséhez fejlődni kell e tekintetben, a test mesterségben. Alapvetően a gyakorlatot kivitelezni külsőleg is ügyesség kérdése, pláne a belső művelés tekintetében. A gyakorlatok akkor fognak valójában működni, ha a test mesterévé kezdünk válni. De nálam még enél is többet jelent a kifejezés, nem csupán a gyakorlatok kivitelezése, megfigyelése, finomítása.
A test mesterévé válás része, hogy érted a jelzéseit, felismered a jelzéseit. Azután érted a működését, az összefüggéseit és funkcióit, nem intellektuálisan hanem a pillanatban, amikor történik minden pillanat. Ugyanis innentől fogod tudni, hogy mit kell csinálni. Kell e, és hogyan reagálni.
Ez történik a nei gong gyakorlás mellékhatásaként. Egy laboratórium, egy belső felfedezés ez, aminek a főnöke Te vagy. A haladóbb nei gong gyakorlatok előfeltétele ez a szakasz. Cél nélkül, kitartás nélkül… áh hagyjuk is. Tévképzetek.
Összegyűlünk hetetne egyszer és gyakoroljuk egy órában ezt a megközelítést, úgy vezetem az órát, hogy ezen az úton kísérhessem a jelenlévőket. Utána pedig a második órában már jól előkészítve belefogunk a nei gong gyakorlásba, csikung vagy más gyakorlatok formájában. Az új blokkot nagyon gyengéden kezdem holnap. Bemutatok egy szintet, amit mindig adott esetben érdemes elő venni. Nem lesz egyszerű, hangolni kell majd a figyelmet és a kivitelt. Imádom.
A test áthangolható, bármiben is vagyunk, az megmutatkozik rajta, benne, a két környezet ( külső és belső) kivetülése egymásnak. Na pláne ha megvan a test mestere elköteleződés, és fejlődni kezdünk, erősödni, integrálódni, megérkezik a Qi szint, ami további eredményekre így vezet.
Nagyon finom gyakorlatokkal készülök a hét második napjára. Célunk, hogy hetente találkozva, emlékeztessük magunkat és kigyakoroljuk ezeket a fontos műveleteket. Két alkalom között pedig otthon folytatva a felfedezést fejlődjünk. Ez a hosszabb folyamat, amiben 7 alkalom van, ilyen módon érdekes eredményeket fog hozni mindenkinek.
A közösség tovább növekszik azon a helyen, amit már említettem. Tudtok írni és kérdezni, ha valóban érdekel a nei gong gyakorlás és a belső művelés különböző aspektusai. Összeszedett informatív, letisztult helyről van szó.
A hetünk fincsi lesz, mert a végén 2 napban mélyülünk e témákban. A hét hatodik napja kiemelten megfelel majd a kezdőknek is. De a haladók sem mennek haza üres kézzel.
A kép még 1987-ben készült rólam, oviban, uszonna előtt.