TERÁPIA

dao neigong shiatsu tuina budapest

Shiatsu / Tuina 推拿 testkezelésekre lehet jelentkezni e-mail címen ( footerben ) vagy a Kapcsolat menüpont alatt.

Shiatsu: 指 圧
Shi – ujj , atsu – nyomás.

Japán eredetű testkezelési módszer, amely széles körben terjedt el nyugaton. Az eljárás Japánban és például Svájcban is hivatalos elismerésnek örvend, mint komplementer medicina.

Az akupunktúrából és az ősi kínai gyógyító művészeti formákból ered, Japánban már Kr.e. 200-ban is jegyezték, anma néven. Az 1950es években modernizálták, azóta számos stílusa létezik világszerte.

Shiatsu gyógyász végzettségem ( 3 év ) Veizer Beátánál szereztem Magyarországon. Tuina alapjait pedig Hartmann Ferenctől tanultam. A testkezelések ezen ismeretekre alapulnak. Könnyű, kényelmes ruhában, erre felkészített talajon, vagy kezelő ágyon történik. A kínai gyógyászati eredetet komolyan véve alapos állapotfelmérés előzi meg a shiatsut. Amelynek eredménye és a kezelés közben folyamatosan szerzett információk alapján alakul a shiatsu kezelés.
A shiatsu kezelések lehetnek megelőzőek, havi vagy éves szinten elrendezve, vagy irányulhatnak adott, aktuális téma alapján. Utóbbi esetben érdemes blokkokban, heti rendszerességben gondolkodni.

A shiatsut jellemzi a mély, pártatlan, szándékmentes figyelem, amelyet megtapasztalva a vendég megnyugszik, jó kezekben van, megértik. Egyik alapvető értelmezés szerint a shiatsu célja, a testben kialakult blokkok feloldása és ezzel a keringés ( vér, Qi- csi ) helyreállítása. A feszült és a túlzottan renyhe területek kiegyensúlyozása. A testben raktározott feszültségek ilyen módon történő feloldása. A közérzet javítása, a jó működés helyreállítása.
A shiatsu / tuina kezelés 60-90 percig tarthat, sávos a díjazás – érdemes tájékozódni emailben.

További bejegyzés a shiatsuról: ide kattintva  

Dao Neigong Shiatsu 2023