Hun Yuan Qi gong – az eredeti állapot

Hun Yaun 2023 Qigong Budapest

A Hun Yuan Qigong tanítása egy telejsen más tudat állapotot igényel és más alapelvek mentén történik, tanulmányaim szerint. Damo Mitchelltől tanultam, és ezáltal értem a gyakorlásnak ezt a részét.

 

A Hunyuan egy ősi, központi elmélete a taoista filozófiának és meditációs gyakorlatnak. A Hun itt osztatlan egységet, az a tudat állapot és létezés, amely során nem osztjuk fel a világot koncepciók szerint, részekre. A Yuan itt eredetet, vagy eredetit jelent, minden cselekedet gyökerét.

A Tao az út az eredethez. Értelmezhető úgy is, mint visszatérés az eredethez.

A Hun yuan kifejezés együtt , egy kezdeti, vagy eredeti lét állapotra utal. A Taoizmusban a filozófia és az önművelés cselekdete nem elválasztható kategóriák. A Hun yuan kifejezés sokszor szinonímája a Tao szónak vagy a Taiji szónak. A Hunyuan tehát jelenthet egyszerre több mindent is, például egy Kezdeti Entitást ( mint Isten), vagy egy létállapotot, amely egyszerre haladja meg és támasztja alá a teljes teremtést. De utal még a Taosita meditációkat gyakorló személy spirtuális állapotára is. A meditáló célja, hogy Hunyuanná váljon. Bizonyíték erre, a taoista meditációs gyakorlat két klasszikus kifejezése: Zuo Wang és Xin Zhai ( Ülni és fejelteni, valamint a Szív-elme böjtölése )

Laozi -ra ( Lao Ce ) sokszor utalnak mint a Kezdet, vagy Eredet bölcse. A Quan Zhen ( Complete Reality ) taoista hagyomány vonal irodalmában szintén megtaláljuk az utalást: ” a Hunyuan Tao-ja”. A tao Te King a mai apig az egyik legkomolyabb forrása a gyakorlási útmutatóknak e tekintetben.

A taoista meditációkban a sokaság visszatér az egybe.Visszatérni a Tao mozgása.

Ha túlságosan sokat foglalkozunk a világgal, elszivárog a Qi-nk, és elfogy az életerő. Az érzékszerveink és érzékeink csodálatos ajándékok, de ha elvesztjük a központunkat és az Eredeti alapját létünknek, akkor az érzékek csak zsarnokaink és megcsalóink. ” A valóságot mélyebben érhteted meg, ha nem veszel el érzékeidben, és gondolataidban.”

A Hunyuan Qigong-ról számos forrásból tudtok tájékozódni, a kulcs szerintem a megfelelő időben bemutatkozni a gyakrolatnak és idővel, gyakorlássla megérteni az adott isnturktor által, vagy később más insturktorok által is. Lényegében olyan gyakorlatok ezek, amiket Damotól tanultam, 2017-ben, egy év intenzív gyakorlás után a következő években mindig szerves része volt a felkészülésemnek. Ezeket a gyakorlatok igyekszem insturálni most November 25-27-én, Budapesten.

Az út amely visszavezet minket az eredeti állapotba, a gyakorlásban elmondhatatlan, és nagyon nagy a jelentősége, hogy ki tudjuk kapcsolni magunkat az érzékek kavalkádjából, a gondolatok rabságából, hogy helyre billenhessen az eredeti „rend”. Ennél persze több van, mindez mögött, igykeszem majd kifejteni 3 napban. A gyakorlatok segítségével részben és egészben is célul tűzizü ki, hogy helyre állítsuk ezt az eredeti állapotot. Illetve hosszú távon hozzá segítsen minket a gyakorlásban.

Nem gyerek játék!

Nyom: Hundun.

Esemény itt

Nei Gong – Budapest – November